סוג הקונסטרוקציה בה תבחר ובעצם שיטת הבניה של מבנה התעשיה נגזרים מאילוצים וצרכים כגון תקציב, דרישה לסיום מהיר של הפרוייקט, גודל הפרוייקט, שימושים ואפילו דרישות ביטוחיות. בחירה בסוג הקונסטרוקציה המתאים לצרכיך היא החלטה חשובה אשר לה עשויות להיות השפעות מרחיקות לכת על תהליך הבניה כמו גם על השימושים העתידיים במבנה.
קצת לגבי העומסים עמם נדרשת להתמודד הקונסטרוקציה
קיימים שני סוגי עומסים:
עומס אנכי – העומס הדומיננטי. נקרא בלשון המקצועית “סטטיקה”. זהו העומס אותו מטילה התקרה על העמודים בצורה אנכית בכיוון הקרקע.
עומסים אופקיים – גם הם מתחלקים לשניים. עומס רוח שיכול להגרם בעת שרוח מנשבת ועומס של רעידת אדמה אשר גם הוא עומס אופקי אך נובע מתווך הקרקע.
על הקונסטרוקציה, ולא משנה מאיזה סוג היא, לעמוד בעומסים האופקיים והאנכיים המפורטים בתקנים השונים (בדגש לתקן ישראלי 413 עמידות מבנים לרעידות אדמה). לשם כך עורך המהנדס הקונסטרוקטור חישובים ומוודא כי הקונסטרוקציה מספקת את התכונות הנדרשות.

קיימות 3 שיטות קונסטרוקציה עיקריות:
בניה טרומית, בניה קונוונציונאלית ובניה בקונסטרוקציית פלדה. נסקור בקצרה את השיטות. לאחר קריאת המאמר, לך היזם יהיה יותר ממושג בסיסי איזו שיטה מתאימה לך. חשוב לציין כי אמובן איך להסתמך רק על מאמר זה לצורך קבלת החלטה ויש לבחון כל מקרה לגופו בעזרת קונסטרוקטור המתמחה במבני תעשיה.
ניתן לעשות שימוש בכל אחת מהשיטות לאחר שמייצרים ביסוס למבנה כפי שתיארנו במאמר אודות ביסוס מבני תעשיה. חשוב לשים לב כי עבור כל אחת משיטות הבניה יש לבצע את ההכנות הנדרשות בעת יציקת הרצפה – בין אם יציקת עוגנים, הוצאת “קוצים” או יצירת מגרעות עבור האלמנטים הטרומיים. בנוסף לכך, בעת תכנון הרצפה והביסוס יש לקחת בחשבון לא רק את העומס השימושי של המבנה אלא את העומס הכללי קרי – העומס השימושי + משקל הקונסטרוקציה.
בניה באמצעות אלמנטים המיוצרים במפעל באופן תעשיתי. האלמנטים השונים הם בד”כ עמודים, קירות, לוחות תקרה וכו’, עשויים בד”כ בטון או בטון דרוך ומובאים לשטח באמצעות הובלה במשאית. באתר הבניה הקבלן מרכיב את האלמנטים ליצירת המבנה.
מבני תעשיה בבניה קונוונציונלית
בניה באמצעות יציקות בטון של עמודים ותקרה כפי שמקובל בבניה למגורים בישראל. לבניה זו מספר יתרונות ומספר חסרונות בולטים כאשר אנו מגיעים לעסוק במבני תעשיה והיא אינה מתאימה לכל פרוייקט.
שימוש בפרופילים שונים מפלדה לעמודים, אגדים ולקורות המקשרות. לבניה זו יתרונות רבים כשהחשובים שבהם מהירות הקמה ועומס כולל נמוך.
בכל שיטת בניה שתבחרו חשוב לתכנן את מהלך הבניה בצורה מושכלת ולבצע את ההכנות לסוג הקונסטרוקציה שנבחר כבר בשלב יציקת הרצפה.