מבני תעשייה מנצלים את היתרונות של בטון מוחלק לשימושים שונים. במאמר הבא נציג את רשימת השימושים ונבין למה כדאי לבחור ברצפת בטון מן הסוג הזה
שיטת העבודה וההחלקה הייחודית של בטון במבני תעשייה הופכת אותו לפתרון ריצוף מועדף. בטון מוחלק לבית מספק מגוון יתרונות אבשימוש בתעשיה יתרונות אלה רק מקבלים משנה תוקף. לבטון מוחלק יתרונות רבים בשימוש במבני תעשיה והוא מאפשר שימושים רבים שאינם מתאפשרים בריצוף סטנדרטי. למשל – הסעה של עגלות או ציוד עדין בעל גלגלים קטנים ואפילו משטח להליכה של עובדים ללא בליטות המכשילות אותם ומהוות מקור לא אכזב לנפילות ותאונות עבודה. אלו לדוגמא חלק מהשימושים השונים של בטון מוחלק במבנים ברחבי הארץ:
א. ריצוף עמיד באולמות – בטון מוחלק הוא פתרון פונקציונאלי עבור מבני תעשייה, מחסנים, חנויות ובתי מגורים. אפשר להתאים אותו בצורה מדויקת לצרכי הלקוח והוא עמיד גם מפני חומרים כימיים. ניתן להציב עליו מכונות כבדות במיוחד והוא אידיאלי באולמות תצוגה. יש אפשרויות עיצוב כמעט בלתי מוגבלות עבור הריצוף ולכן הוא מומלץ לאיזור קבלת הפנים במפעל או במבנה.
ב. התאמה לנסיעת רכבים במחסנים – החלקת בטון מתבצעת גם בתוך מחסנים וחלל פנים שבהם משתמשים בציוד מכני כמו מלגזות, במות הרמה, מנופים ועוד. משטח בטון מוחלק למרלו”גים וחניונים הנו פיתרון אידיאלי שכן הוא ישר לחלוטין (מפולס) ואין בו פערי גובה הנובעים מחוסר אחידות בריצוף או משינוי בגובה האריחים הנגרמים מתזוזות קרקע. רצפת הבטון מוחלקת ונשמרת לאורך שנים גם במבנים שבהם יש תנאי תעבורה גבוהים מהרגיל וזאת בניגוד לאריחים הנשחקים באופן לא אחיד, שוקעים או נשברים.
ג. התאמה להעמדת מיתקון עדין – משטחי בטון מוחלק הנם מפולסים וישרים בדיוק גבוה ומספקים יציבות גבוהה למיכשור המונח עליהם. ולפיכך הנם מתאימים להצבת מיכשור עדין כגון מכשירי מדידה, חיתוך בלייזר, הדפסת מעגלים וכו’.
ד. חימום תת רצפתי – שימוש לא פחות נפוץ בהחלקת בטון בא לידי ביטוי בעת חיפוש אחר פתרונות חימום. אפשר להתקין חימום תת רצפתי מתחת לבטון ולנצל את העמידות שלו. הבטון הוא מוליך חום מצוין ונעים לעבוד עליו במבני תעשייה.
איך מחליקים בטון עבור מבני תעשייה?
החלקת בטון היא שיטה בה משתמשים בציוד מיוחד על מנת להקנות לבטון מראה של ריצוף נקי. הבטון עובר החלקה באמצעות מכשיר ייעודי בשם “הליקופטר”. ניתן להחליק את הבטון ברמת גימור משתנה, או להקנות לו פני ראי. החלקת בטון בהליקופטר מתבצעת במבני תעשייה במספר שלבים.
קודם כל מכינים את התשתית ומיישרים את השטח, לאחר מכן יוצקים את הבטון ולבסוף מבצעים החלקה. בהמשך חורצים את הבטון כדי לאפשר לו מרווח התרחבות ולבסוף מושחים את המשטח בסילר כדי להקנות לו מראה מבריק ולמנוע ספיגה של מים.
חשוב להדגיש כאן כי לבטון המוחלק אין כל משמעות מבחינה קונסטרוקטיבית למעט השפעה שלילית של משקל נוסף על הקונסטרוקציה במקרה שמדובר בקומה שניה ומעלה. בעת תכנון קונסטרוקציה למבנה תעשיה, אין צורך לתת חזיבות מיוחדת לנושא של רצפת בטון מוחלק.
למה להשתמש בבטון מוחלק?
מבני תעשייה זקוקים לריצוף עמיד שיהיה גם קל לתחזוקה ולניקיון. זו אחת הסיבות העיקריות לשימוש ברצפת בטון. בטון הוא חומר גלם עמיד שלא דורש תחזוקה מסובכת. אפשר להמשיך לנקות, להבריק ולצחצח את הריצוף גם במבני תעשייה שבהם יש תנועה סואנת של עובדים וכלי רכב. שכבת הסילר שמיושמת על גבי הבטון אוטמת אותו לחלוטין ומונעת ספיגת כתמים. מעבר לכך, ניתן לנקות את רצפת הבטון עם מטלית רטובה וסבון בלבד. מחיר בטון מוחלק עלול להיות גבוה ממחיר של ריצוף סטנדרטי אולם לאורך זמן עמידותו של הבטון המוחלק גבוהה יותר ועלויות האחזקה והתיקון נמוכות יותר. צבעים של בטון מוחלק: פיגמנט לבטון מוחלק מאפשר לקבוע את הצבע של הרצפה. מלבד מענה לדרישות עיצוביות, מאפשר הצבע גם לקבוע איזורים לתנועת כלי רכב, איזורים לתנועהת הולכי רגל לתחם קווי יצור ועוד.
לסיכום, רצפת בטון חוסכת בהוצאות תחזוקה עבור מבני תעשייה ומפעלים והוא מומלץ גם בגלל העמידות שלו. לאחר החלקה איכותית יכולה הרצפה לשמש את אולמות התצוגה, איזור קבלת הפנים, המחסנים וחלל העבודה עצמו.